Hoe mobielvriendelijk is uw website?

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Steeds meer bezoekers bezoeken uw website met een mobiele telefoon in plaats van een computer. Heeft u er daarom wel eens over nagedacht of uw website geschikt is voor mobiele weergave? Oftewel is uw website mobielvriendelijk?

Responsive webdesign

Een mobielvriendelijke website is een website die zich automatisch aanpast aan het scherm van het apparaat. Of je nou een smartphone, tablet of laptop gebruikt, de website wordt altijd goed weergegeven. Voor deze techniek heb je geen ingewikkelde software of scripts nodig om de website aan te laten passen aan het device. Als je tegenwoordig een nieuwe website laat bouwen zijn deze standaard geschikt voor mobiele weergave, dus responsive.

Waarom moet je website responsive zijn?

Uit onderzoek is gebleken dat in 2015 van alle website bezoekers 25% dit doet met een mobiel device. Aangezien we steeds meer gebruik maken van mobiele devices kun je er van uit gaan dat dit percentage steeds hoger wordt.

Daarnaast heeft Google eind 2015 aangegeven dat mobiele websites voorrang krijgen in de zoekresultaten. Als je website niet geschikt is voor mobiele weergave zal jouw website dalen in de zoekresultaten en hierdoor heb je kans dat je potentiële klanten misloopt.

Kortom

Als je gevonden wilt worden doe je er verstandig aan om een responsive website aan te bieden aan je bezoekers. Alles websites die wij bouwen zijn standaard responsive, dus geschikt voor mobiele weergave.

Heeft u nog geen responsive website en wilt u klaar zijn voor de toekomst? Neem dan vrijblijvend contact met ons op wij helpen u graag verder.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Lees meer over hoe wij cookies gebruiken in ons cookiebeleid. Als u akkoord gaat met het gebruik van cookies, klikt u op "Oke".