Website Ondernemersvereniging HAVO Hattem live!

Afgelopen week mochten wij de nieuwe website voor Ondernemersvereniging HAVO Hattem live zetten. HAVO Hattem is een vereniging voor de ondernemers in het centrum van Hattem. De voorzitter, Klaas van Dieren, heeft ons gevraagd een website te ontwikkelen die de bezoekers van Hattem en de winkeliers informeert over de vereniging, over Hattem, aangesloten leden en de aankomende evenementen. In samenwerking met RTV Hattem is een koppeling ontwikkeld die de evenementen op beide websites publiceert. Daarnaast kunnen de leden van HAVO Hattem inloggen op de website om hun eigen profiel te bewerken en diverse documenten in te zien.

Wij wensen HAVO Hattem en de leden heel veel succes met de nieuwe website.

Bezoek de website op: HAVO-Hattem.nl

Nieuwe website RTV Hattem live sinds 1 augustus

Op 1 augustus j.l. is de nieuwe website van RTV Hattem, de lokale nieuws en omroepsite van Hattem, live gegaan. De oude website was verouderd en was aan vervanging toe. Na diverse gesprekken te hebben gevoerd mochten wij de nieuwe website gaan ontwikkelen. De website moest makkelijk te gebruiken zijn, geschikt zijn voor elk device en een fris uiterlijk krijgen.

Maandenlang heeft de redactie intensief samengewerkt met ontwerper en Hattemer Gerard de Groot van GrootsWebdesign. Er is heel veel tijd gestoken in het inventariseren van de wensen en de mogelijkheden voor een nieuwe website. Tijdens het bouwen heeft Gerard de Groot de webredactie bij elke belangrijke fase meegenomen, waardoor de wensen en mogelijkheden goed in balans kwamen.

Websites zonder SSL-certificaat onveilig

Je leest het goed, vanaf juli 2018 gaat Google Chrome websites zonder SSL-certificaat kenmerken als onveilig!

Zoals we in een eerder bericht hebben geschreven zijn websites die uitgerust zijn met een SSL-certificaat veiliger en geeft Google deze websites voorrang in de zoekresultaten. Google heeft aangegeven dat de browser Chrome vanaf a.s. juli websites zonder SSL-certificaat gaat kenmerken als onveilig. Google probeert op deze manier websitebouwers aan te sporen veilige websites te bouwen. Natuurlijk zijn wij als website ontwikkelaars een groot voorstander om websites veiliger te maken.

Wilt u meer informatie over SSL certificaten of heeft u hulp nodig bij het installeren van een certificaat. Neem contact met ons op, we helpen u graag.

 

Website mooi van tHUIS opgeleverd

Corine Knol uit Hattem heeft ons gevraagd om een website te maken voor haar net gestarte bedrijf mooi van THUIS. Met haar bedrijf wilt ze door middel van verkoopstyling en woningfotografie te koop staande woningen beter in de markt zetten. De website moest rust uitstralen en neutrale kleuren bevatten. Gefeliciteerd met de start van je bedrijf en heel veel plezier met je nieuwe website.

Bekijk de website op: mooivantHUIS.nl

Nieuwe website voor Sandra Oosterveen uit Hattem is live!

Voor Sandra Oosterveen uit Hattem mochten wij een nieuwe website ontwikkelen waarop zij haar boeken kan presenteren. Sandra Oosterveen is een kinderboekenschrijfster voor kinderen die (nog niet) van lezen houden en voor kinderen die dyslexie hebben. Heel veel succes en plezier met je website.

Bekijk de website op: sandraoosterveen.nl

 

Responsive webdesign

Hoe mobielvriendelijk is uw website?

Steeds meer bezoekers bezoeken uw website met een mobiele telefoon in plaats van een computer. Heeft u er daarom wel eens over nagedacht of uw website geschikt is voor mobiele weergave? Oftewel is uw website mobielvriendelijk?

Responsive webdesign

Een mobielvriendelijke website is een website die zich automatisch aanpast aan het scherm van het apparaat. Of je nou een smartphone, tablet of laptop gebruikt, de website wordt altijd goed weergegeven. Voor deze techniek heb je geen ingewikkelde software of scripts nodig om de website aan te laten passen aan het device. Als je tegenwoordig een nieuwe website laat bouwen zijn deze standaard geschikt voor mobiele weergave, dus responsive.

Waarom moet je website responsive zijn?

Uit onderzoek is gebleken dat in 2015 van alle website bezoekers 25% dit doet met een mobiel device. Aangezien we steeds meer gebruik maken van mobiele devices kun je er van uit gaan dat dit percentage steeds hoger wordt.

Daarnaast heeft Google eind 2015 aangegeven dat mobiele websites voorrang krijgen in de zoekresultaten. Als je website niet geschikt is voor mobiele weergave zal jouw website dalen in de zoekresultaten en hierdoor heb je kans dat je potentiële klanten misloopt.

Kortom

Als je gevonden wilt worden doe je er verstandig aan om een responsive website aan te bieden aan je bezoekers. Alles websites die wij bouwen zijn standaard responsive, dus geschikt voor mobiele weergave.

Heeft u nog geen responsive website en wilt u klaar zijn voor de toekomst? Neem dan vrijblijvend contact met ons op wij helpen u graag verder.

Https of http, wat is het verschil?

Je komt tegenwoordig veel websites tegen met https in de url in plaats van http. Maar wat houdt dit eigenlijk in? En wat voor effect heeft dit op je website en wat vindt Google er van?

Wat is het verschil tussen http en https?

Http staat voor Hyper Text Transfer Protocol en is een techniek die gebruikt wordt om informatie te delen over het internet. Het enige verschil tussen http en https is de “s” en staat voor secure. Https zorgt er voor dat de verbinding tussen jouw device (laptop, mobiel of ipad) en de website veilig is door het te versleutelen. Op deze manier wordt de informatie die uitgewisseld wordt onleesbaar als dit onderschept wordt. Om deze verbinding te kunnen versleutelen heb je een SSL certificaat nodig.

Https is veiliger, maar waarom zou ik dit gebruiken voor mijn website?

Er zijn 3 goede redenen om hiervan gebruik te maken:

  1. Als je een website bezoekt wil je dat de website eigenaar veilig omgaat met je gegevens en dat dit niet op straat komt te liggen. De bezoekers van jouw website verwachten dit ook van jou! Het zou tenslotte vervelend zijn als je bezoekers gehackt worden omdat ze jouw website hebben bezocht.
  2. Daarnaast wil je zelf ook niet het slachtoffer worden van een hacker. Een https verbinding zorgt er voor dat de verbinding tussen jouw device en de website veilig is. Ook als je je website aan het beheren bent.
  3. Google geeft sinds 2015 de voorkeur aan https websites. En terecht! Google wil haar bezoekers ook veilige en betrouwbare websites aanbieden. Wil je hoger scoren in Google? Maak dan gebruik van https, het is een kleine moeite!

Hoe kan ik zien of een website veilig is?

Om te zien of de website die je bezoekt veilig is, zou je kunnen kijken naar de url van de website. Staat er http, dan is de website niet veilig. Staat er https dan kun je er vanuit gaan dat de website veilig is. Maar is de eigenlijk wel zo? Iedere website kan als https aangeboden worden, maar als je er geen geldige SSL certificaat aan hebt gekoppeld blijft het een onveilige website.

Wil je zeker weten of een website veilig is, gebruik dan Google Chrome. Naast de url zal Veilig komen te staan als het een veilige https website is. Als de website niet veilig is zal er niet Onveilig worden weergegeven maar kun je informatie opvragen van de betreffende website. Hierin staat dat je verbinding met de website niet veilig is en dat je geen gevoelige informatie moet opgeven omdat deze kunnen worden gestolen door aanvallers.


Veilige websites door https en sslOnveilige websites met http

 

SSL certificaat

Om je website veilig aan te kunnen bieden heb je een SSL certificaat nodig. SSL staat voor Secure Sockets Layer en is een encryptie protocol die de verbinding tussen de bezoeker en de website beveiligd. Maar hoe kom je eigenlijk aan een SSL certificaat? SSL certificaten kun je bij iedere hosting partij aanschaffen maar zij vragen hier vrijwel de hoofdprijs voor.

Onlangs is het bedrijf Let’s Encrypt opgericht die gratis SSL certificaten aan biedt. Zij zijn van mening dat iedereen veilig moet kunnen internetten zonder dat er privacy gevoelige informatie buitgemaakt wordt door kwaadwillende.

Kortom

Wil je veilig omgaan met de informatie van je bezoekers en wil je dat je website hoger komt te staan binnen Google? Maak dan gebruik van https en schaf een SSL certificaat aan of maak gebruik van een gratis certificaat van Let’s Encrypt.

Heb je hulp nodig bij het omzetten van je website naar https of heb je een andere vraag? Neem dan contact met ons op.

Nieuwe website restaurant de Hekserie in Wapenveld is live!

Van harte gefeliciteerd jullie nieuwe website, wij wensen jullie veel plezier een internet succes toe!

Bekijk de website op: www.dehekserie.nl

 

Fotoshoot restaurant de Hekserie Wapenveld

Op 20 september j.l. mochten wij ook bij restaurant de Hekserie in Wapenveld een fotoshoot doen van het restaurant en de verschillende gerechten. Deze foto’s worden gebruikt voor de nieuwe website die in oktober wordt gelanceerd.

Nieuwe website restaurant ’t Spookhuys Hattem is live!

Vandaag is de nieuwe website van restaurant ’t Spookhuys live gegaan! Dennis en Gerlinde, heel veel succes en plezier met jullie nieuwe website!

Bekijk de website op: www.spookhuys.nl